Werken in het onderwijs

Geen dag is hetzelfde in het basisonderwijs! Werk jij graag met kinderen? Zie je jezelf al lesgeven aan een kleutergroep, groep 8 of een groep daartussenin?

Leerkracht in het basisonderwijs worden: de baan van het leven!

Denk eens terug aan jouw kindertijd: wie was jouw favoriete leerkracht op de basisschool? In het basisonderwijs kun je voor de kinderen echt een verschil maken. Je draagt als leraar bij aan de persoonlijke ontwikkeling van je leerlingen en maakt hun groei van dichtbij mee. Of je nu les gaat geven aan de onderbouw, middenbouw of bovenbouw. Als leerkracht in het basisonderwijs is elke dag een nieuwe uitdaging. Iedere groep vraagt weer andere kennis en kunde. En hoe bijzonder is het als kinderen later jou zich nog steeds herinneren als ze groot zijn?

Routes naar het leraarschap

Er zijn meerdere routes naar het leraarschap in het basisonderwijs. Wil je fulltime gaan studeren of past een deeltijdopleiding beter bij je situatie? Of kom je misschien in aanmerking voor een tweejarig zij-instroomtraject? Je vooropleiding, werkervaring en persoonlijke situatie zijn belangrijke factoren wanneer je je oriƫnteert op routes naar het leraarschap. Ontdek welke route bij jou past!

Functies in het basisonderwijs

Op een basisschool vind je niet alleen leraren. Naast de leerkrachten zijn er ook bijvoorbeeld onderwijsassistenten, schoolleiders en interne begeleiders. Alle teamleden samen vormen het onderwijsteam. Hun doel is om samen goed onderwijs te verzorgen voor alle kinderen. Ontdek welke functie bij jou past.

Praktische zaken bij werken in het basisonderwijs

Een eventuele overstap naar werken in het basisonderwijs kan veel vragen oproepen. Denk hierbij aan vragen over de arbeidsvoorwaarden en salaris, maar ook over verschillende subsidies en de vooropleidingseisen die pabo’s hanteren. Met deze praktische informatie kun je makkelijker een beslissing maken over een overstap naar het basisonderwijs.