Werk doen dat betekenis heeft

Mijn naam is Rick en sinds februari 2020 ben ik zij-instromer bij ISOB. Toen ik stopte bij mijn vorige werkgever, ben ik gaan nadenken over het werk dat ik deed. Ging ik op zoek naar een nieuwe baan in hetzelfde werkveld, of ging ik iets heel anders doen?

Ik houd van innoveren en merkte dat ik werk wilde doen dat betekenis heeft. Omdat ik al een tijdje aan het onderwijs dacht, besloot ik de sprong te wagen. Tenslotte kan ik daar jonge mensen, de schouders van de toekomstige maatschappij, opleiden en hopelijk inspireren. 

Je leerlingen motiveren

Ik had, en heb nog steeds, een redelijk idealistisch (en ietwat rooskleurig) beeld bij het onderwijs: lieve, leergierige kinderen die goed opletten, meedoen en enthousiast zijn. Dat beeld klopt, wanneer je als leraar weet te motiveren! Het is hard werken, er komt veel meer bij kijken dan alleen lesgeven, maar voor mij geeft het een hele hoop voldoening.  

Ik heb twee kinderen, van 5 en 3, en af en toe voelt het zij-instroom traject als een rit in de achtbaan, de weken vliegen voorbij. De combinatie van leren en werken werkt voor mij geweldig! Op de pabo bespreek ik met klasgenoten waar ik tijdens het werk in de klas tegenaan loop en in de klas kan ik de lessen van de pabo en de adviezen van leraren en medestudenten direct toepassen.