Werken vanuit mijn hart

Het heeft even geduurd, maar ik heb toch gekozen voor de onderwijswereld en dit is de mooiste baan die ik mij had kunnen wensen.

Mijn naam is Myrthe en in februari 2020 ben ik begonnen als zij-instromer bij OPSPOOR.
Maar waarom heb ik hier niet eerder voor gekozen? Want, wat is het vak van een leerkracht toch fantastisch. Vanaf dag 1 ben ik met open armen ontvangen en voel ik mij ontzettend op mijn plek.

Na het afronden van mijn studie Media informatie Management, heb ik als etaleur gewerkt bij De Bijenkorf in Amsterdam. Na de geboorte van mijn eerste kind ben ik parttime gaan werken. Daardoor kreeg ik de behoefte aan meer uitdaging en heb ik gewerkt als freelance stylist. Dit ontwikkelde zich uiteindelijk tot mijn eigen fotostudio. De behoefte om vanuit mijn hart en persoonlijkheid te werken groeide en toen ik geen voldoening meer uit mijn werk haalde, ben ik gaan onderzoeken of een baan binnen het onderwijs iets voor mij was.

Waarom werken in het onderwijs?

Het heeft even geduurd, maar ik heb toch gekozen voor de onderwijswereld en dit is de mooiste baan die ik mij had kunnen wensen. Het geeft mij elke dag veel vreugde, plezier en voldoening. En ook in deze baan kan ik mijn creativiteit kwijt. Sinds februari 2020 werk ik als leerkracht op obs De Eendragt in Wormer en vanaf september 2021 ga ik werken op H.M. van Randwijkschool in Ilpendam. De reden van mijn carrièreswitch kwam voort uit de behoefte om energie en positiviteit over te dragen. Mijn empathische vermogen is mijn grootste kwaliteit, want ik zie snel wanneer de kinderen behoefte hebben aan ondersteuning of ergens mee zitten. Daarbij steun ik ze op een coachende manier en kan ik snel schakelen.

Voelen als een vis in het water

Het vak van een leerkracht is zo ontwapenend en ontroerend. De dingen die de kinderen zeggen zijn puur en dat vind ik zo mooi. Dat kan mijn dag helemaal goedmaken. Daarbij is het onderwijs heel divers met veel mogelijkheden tot innovatie. Ik wil graag mijn steentje bijdragen aan de veranderingen in het onderwijs en het bieden van gelijke kansen. Aan iedereen die nog twijfelt om de stap naar het onderwijs te maken wil ik zeggen: ‘Wees ondernemend en onderzoek of dit bij je past. Loop eens een dag of wat mee op een basisschool en ervaar het. Bezoek een open dag van de Pabo en stel vragen’.

Ik krijg geregeld de vraag of ik oudergesprekken niet lastig vind, mijn antwoord: ‘Wanneer je keuzes maakt vanuit je beste intenties en het kind ziet, zijn ouders het misschien niet altijd met je eens, maar verloopt het gesprek prettig.’

Ik ben ontzettend blij met de genomen stap. Mijn ervaring is dat geen dag hetzelfde is en het zo ontzettend leuk is om jezelf uit te dagen en te ontwikkelen. En daarbij lever je ook nog een bijdrage aan de ontwikkeling van de kinderen, hoe gaaf is dat!’