Mijn carriereswitch naar het onderwijs

Ik ben Karlijn Hofman en ben 43 jaar. Ik ben geboren in Den Helder en woon hier samen met mijn man en drie kinderen. December 2019 werd ik benaderd door de directrice van basisschool De Verrekijker, waar de jongste van ons nog op school zit.

Ooit had ik een keer een balletje opgegooid, omdat ik misschien wel een carriéreswitch overwoog naar het onderwijs. Ze hadden op een andere locatie vervanging nodig als leraarondersteuner en ben ik na ruim 13 jaar in de kinderopvang een nieuwe uitdaging aangegaan.

Warm bad

Dit aanbod heb ik met 2 handen snel aangepakt, want in januari ben ik al gestart op deze locatie. Wat kwam ik in een warm bad. Super collega’s die mij de goede begeleiding gaven die ik nodig had. Ook ben ik in februari gelijk begonnen met de opleiding Leraarondersteuner, wat leer ik hier een hoop. Didactiek, Pedagogiek, taal en rekenen. Dit kan ik allemaal goed in de praktijk brengen, na elke les leer ik weer een stukje meer over het onderwijs.

Door veel met de groep te overleggen en de goede begeleiding van de leerkrachten, zal ik hopelijk in maart mijn opleiding mogen afsluiten. Mijn mooiste ervaring is toch echt, dat ook de kinderen super blij worden van de momenten als ze weer op weg geholpen zijn en zelf weer verder kunnen. De mimiek als ze een succesmoment ervaren, als ze bijvoorbeeld een som snappen, dat doet je goed.

De band tussen mij en de kinderen word steeds sterker, ze durven steeds meer om hulp te vragen en stellen zich open ook op pedagogische vlak. Dat is ook een belangrijke functie van ons. In de klas krijg ik ook veel waardering van de groepsleidsters. Ze waarderen ons en ons werk, wat mij goed doet en waar ik veel energie uithaal. Hierdoor ga ik elke dag met veel plezier naar mijn werk.