Van pedagoog naar juf

Sinds augustus 2020 ben ik werkzaam als zijinstromer bij ISOB. Met veel plezier ben ik dit schooljaar begonnen in groep 1/2 op OBS Meander in Heiloo. Ik werk 2 dagen, waarnaast ik 1 dag naar de opleiding ga. De opleiding aan de iPabo valt me tot nu toe erg mee.

Ik heb een achtergrond in de Pedagogische Wetenschappen, plus ervaring in het lesgeven op meerdere gebieden (sportclub, middelbare school, basisschool). Ik merk dat ik ondanks die ervaring veel moet leren, maar dat het nemen van een sprong in het diepe de beste manier is! Met behulp van begeleiding vanuit de school en vanuit de opleiding leer ik steeds beter omgaan met de kinderen, lessen organiseren en ordehouden in de klas.

De stap naar het onderwijs

Ik ben ontzettend blij dat ik de stap naar het onderwijs heb gemaakt. Als pedagoog vond ik het lastig om aan de bak te komen, omdat ik graag in de praktijk wilde werken maar niet goed wist wat bij me paste. Het zij-instroom traject is voor mij een uitkomst geweest. Ik raad het iedereen aan die van kinderen houdt, er voldoening in schept om kinderen iets te leren, en die graag met zijn/haar handen werkt.

Natuurlijk is het soms zwaar om te werken en daarnaast een opleiding te volgen. Maar omdat je al heel snel een merkbare groei doormaakt, krijg je er veel voor terug. En als een kind je komt knuffelen en daarbij vraagt: ‘Juf, wil je een keertje bij mij thuis komen spelen?’, dan kan je dag niet meer stuk!