iPabo

Hogeschool iPabo is een kleinschalige en praktijkgerichte pabo in Alkmaar en Amsterdam waar docenten en studenten elkaar kennen. Bij Hogeschool iPabo draait alles om onderwijs, om het opleiden van jou als leerkracht basisonderwijs. En dat kan in vele varianten, van voltijdopleiding om stap voor...

Hogeschool iPabo is een kleinschalige en praktijkgerichte pabo in Alkmaar en Amsterdam waar docenten en studenten elkaar kennen. Bij Hogeschool iPabo draait alles om onderwijs, om het opleiden van jou als leerkracht basisonderwijs. En dat kan in vele varianten, van voltijdopleiding om stap voor stap het vak te leren tot het zij-instroomtraject waarbij je direct als zelfstandig leerkracht voor je eigen groep staat. 

“Het is een mooi beroep waarin ik mij kan blijven ontwikkelen.”

Mahalia

De opleidingsvarianten van Hogeschool iPabo tot leerkracht basisonderwijs:

  • Voltijd (4 jaar) 
  • Voltijd – sportklas (4 jaar)
  • Universitaire pabo (4 jaar)
  • Deeltijd (4 jaar)
  • Verkorte deeltijd (2,5 jaar) 
  • Zij-instroom (2 jaar)

Hogeschool iPabo investeert in de persoonlijke ontwikkeling van studenten, zodat je weet wie je bent en waar je voor staat. Bij de iPabo word je een leerkracht die het verschil maakt. Een leerkracht met impact. Voor meer informatie neem je een kijkje op onze website.

Hogeschool iPabo werkt samen met diverse schoolbesturen in Noord-Holland. Met onderstaande besturen is een convenant afgesloten. Er is nauw contact over het samen opleiden van leerkrachten.