Gegroeid als leerkracht, maar ook als persoon

Ik ben Mieke en dit zijn mijn ervaringen met het zij-instroom traject. Na mijn afstuderen als oefentherapeut Mensendieck ben ik aan het werk gegaan binnen een mythylschool. Ik zag alle juffen en meesters binnen deze school en al snel dacht ik: ''Dit wil ik ook.''

Vanaf toen ging het heel snel: solliciteren, op gesprek, motivatie en portfolio schrijven, meekijken op school en uiteindelijk het geschiktheidsonderzoek. In februari 2018 mocht ik eindelijk starten met het zij-instroom traject. Ik was net twee jaar afgestudeerd en weer terug naar school vond ik eigenlijk wel weer leuk.

Hard werken

Dat neemt niet weg dat het zij-instroom traject heel hard werken is. Naast je werk ook nog studeren is niet niks. Ik kreeg ontzettend veel waardering van collega’s, ouders en kinderen. Het zij-instroom traject heeft mij laten groeien als leerkracht, maar ook als persoon. De ruimte voor leren heeft mij heel erg goed gedaan, ik ben van mening dat je nooit bent uitgeleerd.

Al mijn harde werken werd dubbel en dwars beloond. Een half jaar na het behalen van mijn certificaat kreeg ik het vertrouwen van vier dagen een eigen klas. Al met al een hele positieve ervaring die ik voor geen goud had willen missen.