Als ik later groot ben dan….

In welke werkomgeving kun je zo’n enorme dosis enthousiasme, energie, creativiteit, nieuwsgierigheid en humor aantreffen? Je brede kennis en levenservaring overbrengen? Tja, dit wist ik al heel lang, maar schoof het voor me uit, want: “Als ik later groot ben, dan…………………..”

De creatieve branche waar ik werkzaam in was had en heeft het zwaar en na de laatste overname besloot ik mijn stap te zetten in het basisonderwijs. Tijdens een goede oriëntatie bij meerdere stichtingen kwam ik in contact met stichting Blosse. Zij gaven mij de goede tip bij een aantal scholen mee te draaien om mijn beeld van het hedendaagse onderwijs aan te scherpen. 

Zij-instroom traject

Wat mij zo aansprak bij Blosse is de eigen visie over het zij instroom traject. Dit zij instroom traject houdt in dat je de verkorte deeltijd PABO volgt en bij hele verschillende scholen binnen de stichting stage loopt en wordt opgeleid. Ik ben inmiddels 8 maanden bezig en de opleiding is pittig maar tegelijkertijd veelzijdig en heel interessant. Twee jaar veel opzij zetten om deze investering te doen om iets te mogen betekenen voor de toekomst van kinderen is het mij absoluut waard!

Voor het eerst voor de klas

Voor het eerst voor de klas vond ik spannend: wat gaan de kinderen vragen, in hoeverre proberen ze me uit, want ja ik ben immers weer stagiair…….. Niet te bedenken dat ik uiteindelijk een zelfbedachte muziekles gaf en de kinderen aanspoorde in groepen een eigen creatie in muziek en ritme te laten zien. Om vervolgens de jongere kinderen hun best te zien doen op de allereerste letters om ze na een paar weken hakkend en plakkend al kleine teksten te horen lezen. Wat een rijk vak met zoveel waarde voor nu en voor de toekomst !